keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Unelmien puu -tempaus yliopistolla

Olemme tarkastelleet projektin aikana tilan merkitystä keksimiselle ja ihmiselle erityisesti maantieteen näkökulmasta. Myös (kaupunki)tilaan vaikuttaminen on puhuttanut kurssin aikana. Keskutelimme jo maaliskuun puolella ideasta toteuttaa jokin yliopiston/kaupungin arkea rikkova tempaus.

Viimein tämän viikon alussa, maanantaina 15.4. idea oli hautunut aivoissamme tarpeeksi pitkään ja keräännyimme ryhmäkerralla ideoimaan mahdollista tempausta oikein urakalla.


Ideoita ja päätöksiä


Jokainen oli tykönään miettinyt tempaukselle mieleisiänsä tavoitteita, jotka jaoimme ryhmämme kesken Flingalla. Tavoitteet olivat melko samansuuntaisia, joten meheviä ristiriitoja ei ilmennyt. Lopulta varsinainen läpimurto oli luopua flash mob -ajatuksesta tai muustakaan, joka olisi vaatinut meidän henkilökohtaista paikallaoloa.
Tempauksen tavoitteiden ideoimista,
keskellä lopullinen idea.


sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Kaupunki ei ole koskaan valmis

Jes! Taas yksi loistava, tarkoituksenmukainen ja uusia näkökulmia tuova vierailu takana! Ryhmämme suuntasi perjantaina (12.4.) narikkatorin laidalla sijaitsevaan laituri näyttelytilaan, jossa meidän onneksemme juuri sopivasti järjestettiin kaupunkisuunnittelumessut.

Kiertelimme pieneen tilaan kattavasti rakennetussa näyttelyssä, sekä pääsimme keskustelemaan erään yleiskaavasuunnittelijan kanssa. Hän avasi meille loistavasti kaupungin yleiskaavan suunnittelun prosessia, haasteita ja tulevaisuuden kuvia.

Päätin kertoa vierailusta nyt kuvilla, ja palaan mahdollisesti asiaan myöhemmin, kun olemme prosessoineet sitä enemmän koko ryhmän kanssa. (Kuvat aukeavat suuremmiksi klikkaamalla niitä.)


Jokaiselle kaupunkilaiselle tarjotaan mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa.
Esikaupungin kehittämisessä on huomioitava monet asiat.
Helsinkiläisten kulkumuodot
Kaupunkia voi suunnitella myös lego-palikoilla.

Kuulimme asiantuntijan kommenteja suunnittelutyöstä.

Tavoite, todellisuus, unelma?


t. Susanna